Doshinkan Aikido, Skælskør og Slagelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aikido


Doshinkan aikido kan trænes i Skælskør og Slagelse.

Doshinkan Aikido er ikke en formel organisation, men et netværk af klubber og instruktører som alle er udsprunget af Dojo Cho og Dai Sempai, Keith Olen Barger 6.dan og den første Doshinkan Dojo i Skælskør og som i dag holdes sammen af et godt venskab og en nær relation til Morihiro Saito Senseis aikido. Alle klubber er medlemmer i Dansk Aikido Forbund og internationalt i Aikikai - Tokyo, Japan.

Aikido er en konkurrence fri japansk kampkunst, hvor grundtanken er, at en mindre kraft leder en større kraft. Ved at have nærværelse og koncentration i træningen vil man lære en basis træning, som giver styrke, overblik og selvtillid. Aikido kan trænes af både kvinder og mænd og alle med deres egne forudsætninger for at træne - derfor er det også vigtigt, at der er en rummelighed i træningen.

Aikido er en kampkunst, som kan anvendes som et effektivt selvforsvar af en dygtig aikidoka. En aikidoka (person som træner aikido) bruger´aikidoens principper og teknik i en kampsituation for hurtigt og effektivt at neutralisere modstanderens angreb uden at skade modstanderen.