Doshinkan Aikido, Skælskør og Slagelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instruktører


Keith Olen Barger 6. dan.

Keith Olen Barger er grundlægger og Dojo Cho i Doshinkan. Han er også en af grundlæggerne af Københavns Aikido Klub fra 1975. Keith har også været med til at udvikle aikidoen i Slagelse og Korsør. Han er æresmedlem i Københavns Aikido Klub og bestyrelsesmedlem i Frederiksberg Aikido Klub.

Keith startede oprindeligt med at træne jiu-jitsu hos Bent Jacobsen i 1972 og under Torben Krisbaum's undervisning i Budokan begyndte Keith at træne aikido i 1973.

Keith Olen Barger 6. Dan, Doshinkan Aikido

juli 1975 i Hinåsen, Sverige, blev Keith gradueret som den første dansker til 3. kyu indenfor Iwama Aikido af Takeji Tomita Sensei.

Keith flyttede i 1977 til Gøteborg, Sverige - hvor han trænede aikido i et år under Shihan Ulf Evenås og Lasse Andersson i Gøteborg Aikido Klub.

I 1983 rejste Keith for første gang til Japan. I den lille by der hedder Iwama mødte Keith, Morihiro Saito Sensei, Takeji Tomita's lærer og sensei. Keith var på det tidspunkt den første danske mand i Iwama. Her tilbragte han 3 måneder, hvor han trænede under Saito Senseis i O-Senseis gamle dojo. Dette besøg resulterede i at Keith flyttede til Japan i 1984 og boede der i 3 år. I denne periode havde han utallige træningsophold i Iwama og endte opholdet med 8 måneder som Soto-deshi.

I 1986 fik Keith sin 1. dan (sortbælte) af Saito Sensei og året efter sin 2. dan af Takeji Tomita Sensei. I 1988 fik han sin 3. dan, i 1992 sin 4. dan, 1998 sin 5. dan af Shihan Ulf Evenås og senest sin 6. dan i 2008.

Keith rejste tilbage til Iwama i 1989 i 3 måneder. Herefter har han været på utallige træningsophold i 1992, 1994, og 1995. Keith har igennem 19 år haft en personlig og direkte kontakt til Morihiro Saito Sensei frem til hans død i 2002. Keith har efter Saito Senseis død fortsat sine rejser til Iwama og Hombu dojo i Tokyo for at træne aikido. Keith er i med i den nationale gradueringskomite og valgt som Præsident for Dansk Aikido

 

Randi Andersen 4. dan.

Randi Andersen startede med at træne aikido i 1990. Fra 1990 til 1995 trænede hun i Københavns Aikido Klub. Deltagelse i lejre med den nu afdøde japanske mester Saito Sensei og Ulf Evenås var et spændende supplement til den daglige træning i denne periode. I 1995 tog Randi til Iwama sammen med Keith Olen Barger og trænede under Saito Sensei. Samme sommer flyttede hun til Skælskør Folkehøjskole sammen med Keith. Som højskolelærer opbyggede hun aikido som højskolefag.I 1996 dannede hun sammen med Keith Olen Barger, Skælskør Aikido Klub (I dag "Doshinkan Aikido")

I 2000 flyttede familien rigtigt ud på landet - og tog klubben med, idet de sammen med medlemmerne byggede deres egne lokaler i Ørslev - det nuværende Doshinkan Dojo.

 

Ricco Kirkeby 4. dan.

Ricco Kirkeby begyndte at træne aikido i 1996 da aikidoen kom til Skælskør. Inden da havde Ricco trænet karate og var således godt bekendt med budo-ånden.

Ricco er en af de faste chefinstruktører i Doshinkan Aikido. Fra september starter Ricco, Slagelse Aikido Klub sammen med Keith Olen Barger.

Ricco har også været i Japan for at træne aikido i Hombu Dojo i Tokyo og i Iwama.

Ricco Kirkeby i Ibaragi chibu Dojo.

-Til Top-